Freshway

 

Ålebackens Fresh Way heter det på pappret fast freshway är lättare så det kallas firman. Fjädern i loggan representerar lätthet, smidighet och följsamhet.

 Det är jag själv Sven Börjesson och min fru Lisbeth Johnson numera Börjesson, som driver det hela och jobbar för att göra livet "lättare" för hästar och deras ägare/ryttare. Jag jobbar med massage, streching och nu mer och mer hovvård (vildhästmetoden). Lisbeth jobbar med relationen och samarbetet häst/människa, både på marken och i sadeln, få bort allt motstånd som vi ofta bygger upp hos våra hästar så det väger "lätt".

Lisbeth har väl gjort det mesta inom hästsport i sin ungdom fram till i mitten av 80-talet då hon kom i kontakt med NH och har sedan dess utvecklats. Hon lärde sej Parellis teknik och gick sen vidare, var i USA och besökte på några av "mästarna" där. Dom senaste åren jobbar hon alltmer utifrån känslan, som "mentor" i detta har hon Leslie Desmond.

Sven började med trav i början av 70-talet detta höll i sej till och från till milleniumskiftet. Gick en friskvårdsutbildning och en del helgkurser. Har alltid varit intreserad av hovar och verkat mina egna hästar, nu är jag utbildad enligt SANHCP´s "vildhästmetod" och det blir fina resultat. Jag utgår ifrån hur hästen vill att hoven ska vara, inte efter att den ska prestera bättre. Frisk vävnad rör jag inte utan bara hovväggen, strålen kan jag ta lite på om det behövs. Det går ut på att få hoven i balans, jag hjälper deformerade hovar t.ex. utflutna eller understuckna med för långa tår att hitta tillbaka till sin naturliga balans och form. Sättet jag arbetar på ska inte förväxlas med andra metoder som t.ex. Strasser-metoden.

Vi åker runt och har kurser och föreläsningar, uppvisningar samt lektioner och behandlingar. Även problemlösning så som lastning, svårfångad i hagen och annat som dyker upp hos hästar och dess människor.

Hemma tar vi emot hästar för t.ex. in och tillridning samt konvalecenter. Det går också bra att komma hit och få lektioner i ridning eller markarbete. Gärna med egen häst om du har, annars går det att låna för det mesta. Snart startar vi en NH skola här hemma. Det handlar om hästhantering och att göra den både roligare och framför allt säkrare. Kan man läsa av hästen bättre så kan man förekomma många obehagliga situationer. NH har ingenting med westernridning att göra som så många tror, det är bara så att namnet kommer från Amerikat och det är där "mästarna" inom NH finns.

På sommaren har vi horsemanship/ridläger, dessa har vi utanför Borås på Skarnhalla Gård. Dom är på fyra dagar och har blivit väldigt eftertraktade. Många kommer tillbaka varje år. Lägren innehåller markarbete och ridning på dagen, kvällarna blir det film om ämnet och mycket prat för dom som vill. Ålder och förkunskap spelar ingen roll, allt läggs på den nivå du själv är. För mer info se RIW´s hemsida som du finner i våra länkar.

Det har nu kommit ut en ny DVD-serie som vi gjort. Den är på 18 filmer som är från drygt 1 timme till 2,5 timmar långa. Det är två serier, en med Häst/Ponny samt en med Islandshäst. Sex filmer säljs i box och du får då en repgrimma med rep i en grön färg som endast finns på våra rep och fås endast om du köper/prenumererar på boxen eller alla 9 filmerna i ena serien. Mer info i våra länkar på www.cmpab.se

 

Viss försäljning har vi på utrustning, böcker/video, kosttillskott och repgrimmor, rep. Samt western sadlar som vi tar hem från USA.

 

Det man inte förstår beundrar man...

 

Aktuellt!

 

070615. Från och med idag kommer det inget mer här. Läs istället under "Senaste nytt" och "bloggen".

070515. Se och förundras.... Pascal med sadel, hans nos på min fot måste innebära... Japp, jag sitter på!!!

   

Sen fick vi tillökning för några dagar sen, ett par kycklingar såg dagens ljus. Också var Ida här och red på Tom, hon har en "egen" sadel:)

     

 

070504.  I morgon Lördag har Lisbeth en uppvisning av NH på stall Uppängen i Gerrebacka. Detta sker i WSG´s regi och börjar kl.1400 övriga aktiviteter börjar tidigare.

 

070502.  Idag fyller Lisbeth år hela dan, hur lite låter jag vara osagt:) Hipp hipp hurra och jättegrattis på dej. Tårta och kalas ska det i alla fall bli senare i dag. Först ska det jobbas!!! Hjärtligt välkommna dom som känner sej manade.

 

070314.  Snart ska vi ta hem sadlar från USA igen, är ni intresserade så skicka mail till info@freshway.se för mer information. Idag såg jag första humlan den hade inte fått igång höjdrodret riktigt, jag hann som tur var ducka:) En och annan trött nyckelpiga har också varit synliga, goda vårtecken!

070309.  Har lagt in Timmervik i länksamlingen,där säljs det väldigt sköna bekväma skinnkläder som håller lääänge!!! Ta en titt!                                                                                                  Den 14-15 April har Lisbeth en sits & balans kurs i Bokenäs. Det finns några platser kvar, är du intresserad så maila på  info@freshway.se     för mer information, det går också bra att bara komma och titta på. Om två veckor är det filmkväll igen, välkommna!!

 

070306.  Onsdag den sjunde Mars är det filmkväll här hos oss. Vi ser på en eller två filmer om hästar naturligtvis, med bl.a. Buck Branaman, Pat Parelli, John Lyons, Leslie Desmond m.fl. Sen blir det fika och diskusioner, trevliga sådana:) Vi börjar vid 19 tiden och avslutar runt 22.00. Anmälan kan göras på info@freshway.se  Så att fikat räcker.....

070305.  Den 30 Mars åker vi till Gotland:) Det blir en två dagars clinic som WRG annordnar, 31/3-1/4. Det ska bli väldigt roligt och vi ser fram emot denna tripp. Det blir en resa till dit i år som det ser ut nu, i Augusti har vi planer att åka över. Det ser vi också fram emot!

 

 

   070301.  Födelsedagsbarn... Hon (Sandra dotera mi) fyller nitton år idag och blir säkert jätteglad när hon ser att hon är med här:) Tyvärr så blev hon sjuk just idag av alla dagar.  Hipp hipp hurra och grattiskramar på dej så länge. Krya på dej fort!!!

 

070131.  NYA BILDER!!! Kika in på "Bilder" så får ni se!

 

070103.  Våran rundcorrall är snart klar, fattas lite plank! Den blev i alla fall invigd idag helt oväntat av Pernilla och hennes hästar då ridhuset dom brukar vara i haft översvämning och skulle göras i ordning. Utestallet gör också framsteg, idag har vår vän Åke från Wannabee Ranch (se i länkar) vart här och vi fick gjort mer än vi trodde vi skulle klara. Trots att jag hade ont i min fot efter ett fall med stege och Åke hade tennisarmskänning. Vilken duo! TACK Åke. Tack ni andra som hjälpt till också givetvis!

 

 

 

 

 

.

info©Freshway.se